Termeni si conditii

Cap.1 - Termeni si conditii generale

Bine ati venit!  Site-ul www.Detalio.ro, furnizeaza servicii afectate de termeni, instiintari si conditii definite prin acest Acord . Suplimentar, cei ce aleg sa foloseasca serviciile noastre sunt supusi regulilor, politicilor, termenilor si conditiilor aplicabile acestor servicii, acestea fiind incorporate in Acord. Ne rezervam dreptul de a schimba prevederile acestui Acord in orice moment. Accesarea, navigarea sau folosirea in orice mod acestui site indica acordul pentru toate prevederile Acordului, deci va rugam sa cititi acest Acord cu atentie inainte de a proceda.

Folosirea site-ului www.Detalio.ro
Reproducerea, distribuirea, afisarea, vanzarea, inchirierea, trasmiterea, crearea de lucrari derivative prin traducerea, modificarea, inversarea, dezasamblarea, sumarizarea sau exploatarea acestui Site sau in orice proportie a lui este interzisa cu exceptia obtinerii unei permisiuni scrise.
DETALIO permite printarea, copierea, descarcarea sau depozitarea temporara a unor extrase de pe site pentru informarea personala a Clientului. Sunt interzise orice folosire in scopuri comerciale a informatiilor furnizate pe Site si folosirea acestui Site in beneficiul altei companii cu exceptia primirii unei acord scris din partea DETALIO. DETALIO isi rezerva dreptul de a refuza serviciile site-ului, de a sterge conturi de client si/sau a anula comenzi, acestea fiind facute la discretia proprietarului, incluzand, dar fara sa se limiteze, situatia in care consideram ca actiunile unui client incalca legea, Acordul, sau contravin Politicilor companiei.
Pentru accesarea si folosirea unei parti a Site-ului, DETALIO poate furniza un Cont de client si o parola. De fiecare data cand folositi contul sau parola va va fi acordat acces sa folositi site-ul in conformitate cu prevederile Acordului si nu avem nici o obligatie in a verifica autorizarea sau sursa oricarui acces sau folosire a Site-ului. Clientul este singurul raspunzator pentru accesul si folosirea site-ului folosind parola si contul sau de catre el insusi sau oricine altcineva fie ca are sau nu are autorizarea clientului. Aceasta raspundere a clientului include, fara a se limita, toate comunicarile si obligatiile (incluzand fara limitare pe cele financiare) ca urmare a accesarii sau folosirii site-ului. Clientul este singurul raspunzator pentru protejarea si confidentialitatea parolei si contului de client furnizat. Clientul va notifica imediat DETALIO cu privire la orice folosire neautorizata a parolei sau contului de client si la orice actiune ce pune in pericol securitatea site-ului.

Politica de confidentialitate
Detalio.ro se angajeaza sa nu transmita datele utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Astfel, Furnizorul va retine datele utilizatorilor si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe Detalio.ro, privind procesarea si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. Detalio.ro poate notifica prin newsletter utilizatorii privind ofertele curente, informatii referitoare la Furnizor si poate trimite felicitari.
Utilizatorul va avea posibilitatea să modifice ulterior datele si adresa înregistrată și să filtreze mesajele pe care va dori să le primească în continuare din partea Furnizorului. Detalio.ro nu promoveaza SPAM-ul, iar orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul Detalio.ro poate opta pentru eliminarea acesteia din baza noastra de date.
 De asemenea, daca un utilizator nu mai doreste sa primeasca newsletterul Detalio, se poate dezabona aici, sau utilizand linkul din footer-ul newsletterulului primit prin email.
Pentru sugestii si sesizari ne puteti contacta la adresa office@Detalio.ro

Opiniile si comentarile
Cu exceptia situatiilor mentionate pe Site sau in Acord, orice mesaj, postare pe Site si/sau catre DETALIO devine proprietatea exclusiva DETALIO , incluzand fara limitare intrebari, sugestii, aprecieri, comentarii, idei, tehnici, know-how sunt tratate ca fiind neconfidentiale si fara proprietar si avand titlu gratuit, nelimitat in timp sau ca locatie, irevocabil, transferabil in folosirea, publicarea, copierea, distribuirea, punerea in aplicare, crearea de lucrari derivative, adaptarea, modificarea, traducerea si orice alta actiune relativ la acestea.
Aditional drepturilor cu privire la Trimiteri, odata cu postarea comentariilor, recenziilor sau altui continut pe Site Clientul acorda DETALIO dreptul de folosire a numelui inscris in conexiune cu orice comentariu, recenzie sau alt continut. Clientul garanteaza ca respectivele comentarii, recenzii sau continut nu afecteaza sau incalca drepturile oricarui tert. Clientul nu va folosi o adresa de email falsa, nu va pretinde o alta identitate si nu va insela DETALIO sau tertiii cu privire la originea oricaror Trimiteri sau Continut. DETALIO poate, dar nu va fi obligata, sa scoata sau editeze orice Trimiteri (incluzand comentarii sau recenzii) pentru oricare motiv.

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala
Denumirea si logo-ul sunt marci inregistrate. Intreg Continutul Site-ului, adica textele, desenele, grafica, butoanele, fisierele audio, video si/sau alt format si programarea apartin exclusiv al SC Detalio Accesorii Horeca SRL. Aranjarea, pozitionarea, impartirea, ansamblul elementelor parte a Continutului acestui Site apartin exclusive Detalio . Acestea si Continutul sunt protejate de legea romana si legile internationale ale copyrightului. Detalio.ro, Detalio si alte logouri, marci comerciale, slogane, nume comerciale sunt marci ale SC Detalio Accesorii Horeca SRL, asociatilor sau partenerilor ei si folosirea acestora fara acord expres scris este prohibita. Este interzisa folosirea oricarei marci in oricare maniera care ar crea confuzie, discreditare, desconsiderare a Detalio.
In cazul in care un Client considera ca Site-ul sau un Continut expediat prin orice mijloc de catre SC Detalio Accesorii Horeca SRL, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze SC Detalio Accesorii Horeca SRL conform datelor de contact, astfel incat SC Detalio Accesorii Horeca SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

Raspundere si precizari juridice
DETALIO avertizeaza in mod expres asupra tuturor responsabilitatilor la prevederile prezentului Acord si a Termenilor Contractuali cu privire la la operarea acestui site si cu privire la orice actiune intreprinsa sau neintreprinsa bazata pe oricare din informatiile furnizate pe acest site sau prin intermediul acestuia. DETALIO si furnizorii mentionati in site, nu vor fi raspunzatori pentru daunele directe, indirecte, prejudicii si penalitati reiesite din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a acestui site. Acest site poate contine erori, inadvertente, omisiuni, greseli si erori tipografice. Raspunderea DETALIO pentru orice daune, prejudicii si penalitati, indiferent de fundamentarea actiunii, este limitata la valoarea sumelor primite in luna de la Client in luna ce preceda pretinsul act care ar naste raspunderea DETALIO .

Urmatoarele actiuni sau tentative de fraudare a Siteului DETALIO vor determina punerea in miscare a cercetarii penale impotriva celor responsabili: de a accesa datele de orice tip ale altui Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda, de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre DETALIO catre Client, de a afecta performantele serverului/ serverelor pe care ruleaza site-ul, de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre DETALIO catre Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.
Clientul este de acord ca orice incalcare sau tentativa de incalcare a acestui Acord este inadecvata si raspunde fata de Vanzator aditional fata de daunele legale, Vanzatorul indrituit sa primeasca de la respectivul Client toate sumele cu privire la tratarea incalcarii / tentativei de incalcare, inclusiv, fara limitare, cheltuielile cu avocatii.

Erori tipografice

In cazul in care considerati ca anumite informatii contin erori sau prezentarile sunt inexacte va rugam ne comunicati acest lucru la adresa office@Detalio.ro pentru a face corecturile necesare.
In ciuda eforturilor noastre ca toate preturile sa fie corecte poate exista un numar mic de produse ce au preturi gresite.  In situatia in care un produs este listat la un pret incorect sau avand informatii incorecte datorate fie unei greseli tipografice sau unor informatii gresite primite de la furnizorii nostrii, Detalio are dreptul sa refuze sau sa anuleze orice comenzi plasate pentru produsul respectiv. Vanzatorul are dreptul sa refuze sau sa anuleze orice astfel de comenzi chiar in situatia in care acestea au fost deja achitate, Detalio rambursand clientului in termen de o zi intreaga suma aferenta comenzii refuzate sau anulate.Legea aplicabila - jurisdictia
Prezentul Acord este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
Clientul este de acord ca indiferent de orice prevedere, orice pretentie sau cauza a actiunii ce ar izvori din aceasta , in legatura sau in conexiune cu Site-ul sau acest Acord trebuie sa fie introdusa in termen de un an de la nasterea cauzei, altfel fiind tardiva.

Definitii
Site - siteul www.Detalio.ro
Client - orice persoana care acceseaza sau utilizeaza siteul Detalio.ro
Cont de client - facilitate de folosire a unor optiuni superioare ale siteului; faciliatate afectata de responsabilitati, limitari, obligatii in conformitate cu Termenii siteului
Continut - Textele, desenele, grafica, butoanele, fisierele audio, video si/sau alt format prezente pe Site si programarea
Trimiteri - orice mesaj, postare pe Site si/sau catre Detalio

 

Cap. 2 - Termeni contractuali

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse si servicii de catre Detalio srl prin intermediul platformei comerciale online www.Detalio.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Parti - Reprezinta partile contractului – Vanzatorul si Cumparatorul
Cumparator - persoana juridica, firma, companie sau persoana fizica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala SC Detalio Accesorii Horeca SRL avand sediul social in Ploiesti, judetul Prahova, str. Laboratorului 29B, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J29/1037/2013, CIF RO31971682.
Produse si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile stipulate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze produsele si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste produse si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Specificatii - toate specificatiile, caracteristicile tehnice si/sau descrierile produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Produsele prezente in Comanda facuta pe siteul mentionat reprezinta o oferta din partea Detalio SRL insotita de Termeni si Conditii. Acceptarea ofertei de catre Cumparator se face prin acceptarea Termenilor si Conditiilor si trimiterea acesteia catre Vanzator.
Prin trimiterea unei comenzi electronice pe site-ul www.Detalio.ro. Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a.Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b.Termeni contractuali
c.Termenii si conditiile siteului Detalio.ro
d.Precizarile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Alegerea si contractarea produselor de catre cumparator au la baza exclusiv specificatiile produselor din formularul de comanda online.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator.
In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

 

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
a. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
b. Podusele prezentate pe siteul www.Detalio.ro nu reprezinta o oferta, ci doar prezentarea in format electronic a unui catalog ce nu implica angajamente din partea SC Detalio Accesorii Horeca SRL.
c. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita disponibilitatii date de producator.
d. Imaginile produselor prezentate pe Site si in Comanda sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Imaginile care sunt folosite in prezentarea produselor pe Site-ul www.Detalio.ro si in Comanda sunt fotografii folosite cu titlu de exemplu si nu reprezinta fidel fiecare produs, putand ilustra accesori, optiuni, nuante de culoare care nu sunt incluse in pretul standard, decisive fiind caracteristicile tehnice prezentate.
e. Livrarea, instalarea, garantia si returanarea produselor se asigura numai pe teritoriul Romaniei conform Termenilor generali si contractuali.

4. PRETUL PRODUSELOR. MODALITATI DE PLATA
a. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda.
b. Pretul in Ron este calculat la cursul BNR + 2% din ziua comenzii si este prevazut in Facura Proforma. c. Pretul produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale. Pretul produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor. Pretul produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
d. Pentru evitarea oricarui dubiu, preturile nu includ produse, accesorii si lucrari neprevazute in Comanda precum: confectii metalice, diverse lucrari cu specific de constructii ocazionate de amplasarea produselor (postamente de beton, canale de pardoseala, captarea apei provenite din decongelare), instalatia electrica de impamantare, inchideri pentru spatiul rezervat compresoarelor, condensatoarelor si tablourilor electrice, instalatii de ventilatie ale agregatelor si centralelor frigorifice, tubulaturi pentru hote etc.
e. Plata produselor comandate de pe site-ul www.Detalio.ro conform acestor "Termeni contractuali" se poate efectua in avans sau ramburs, la livrarea produselor, unde acesta modalitate de plata este disponibila. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre Detalio la adresa de e-mail office@Detalio.ro Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5. LIVRAREA SI RECEPTIA COMENZILOR
a. Produsele comandate se livreaza in toata tara in termenul de livrare si la adresa de livrare specificate la efectuarea comenzii sau se pot ridica de la showroom-urile Detalio. Termenul de livrare este specificat in zile lucratoare Luni – Vineri, 5 zile lucratoare / saptamana. 
Termenul de livrare se calculeaza incepand cu momentul confirmarii telefonice a comenzii pentru comenzile cu plata ramburs sau de la data efectuarii platii in cazul comenzilor platite online cu cardul. In cazul comenzilor platite prin OP, termenul de livrare se calculeaza de la momentul incasarii platii. Livrarea va fi efectuata numai dupa indeplinirea integrala a obligatilor de plata. In cazul in care in comanda sunt produse cu termene de livrare diferite, acestea se vor livra in termenul de livrare specificat asfel incat sa se faca livrarea tuturor produselor o data Daca Cumparatorul doreste ca livrarea sa se faca independent la fiecare termen de livrare al produselor specificat atunci acest fapt trebuie mentionat in Comanda.
b. Livrarea produselor comandate de la depozitele Vanzatorului la adresa de livrare este gratuita pentru comenzi de minim de 300 euro (fara tva) / livrare. 
Pentru comenzile cu valoarea mai mica de 300 euro (fara tva) / livarare si cele cu plata ramburs costul livrarii este in sarcina clientului, acesta achitand costul de transport direct curierului ce livreaza produsele. 
 c. Livrarea produselor se va face la nivelul parter, intrarea in cladire. Livrarea nu include manevrarea pe scari, cu liftul sau la etaje superioare ale cladiri acestea fiind in responsabilitatea clientului. Orice costuri ca urmare a unei livrari esuate vor fi suportate de client.
d. Livrarea nu include despachetarea, pozitionarea sau asamblarea produselor. Cumparatorul se obliga ca la momentul livrarii sa asigure mijloacele mecanice si forta de munca necesare descarcarii si manipularii produselor in momentul livrarii si receptiei.
e. Cumparatorul se obliga sa efectueze receptia produselor comandate. Astfel, Cumparatorul va desemna in Comanda o persoana care sa receptioneze in numele acestuia Produsele si Serviciile  livrate la Adresa de Livrare. La momentul efectuarii livrarii, persoana desemnata in aceste sens de catre Cumparator va face receptia calitativa si cantitativa Produselor,  semnand in numele Cumparatorului avizul de expeditie sau factura fiscala ale produselor. In cazul in care, Produsele sunt aduse de catre Vanzator la data si Adresa de Livrare stabilite in Comanda, iar Cumparatorul refuza livrarea sau semnarea avizului de expeditie si/sau Procesului-verbal de Receptie sau la Adresa de Livrare nu este persoana desemnata de Cumparator care sa receptioneze Produsele, Vanzatorul va returna Produsele la depozitul sau, o noua livrare facandu-se pe costurile Cumparatorului, depozitarea efectuandu-se gratuit pentru o perioada de maxim 3 zile de la data livrarii. In cazul in care perioada de depozitare depaseste cele 3 zile acordate de Vanzator, Cumparator va datora incepand cu a 4-a zi de depozitare cheltuieli de depozitare in cuantum de 0,5% pe zi depozitare calculate la valoarea Produselor depozitate. Daca perioada de depozitare depaseste 20 de zile de la data livrarii, Vanzator are dreptul sa considere contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila, avand dreptul sa retina Produsele si sa retina totodata ca penalitate pretul platit pana la acel moment de catre Cumparator, care nu mai poate solicita restituirea.  
f. In cazul in care, Cumparatorul propune amanarea efectuarii livrarii, anterior efectuarii acesteia, la o data ulterioara determinata / determinabila / nedeterminata, Vanzatorul poate accepta aceasta amanare, caz in care pentru primele 7 zile de amanare, Vanzatorul va depozita in mod gratuit Produsele in depozitele sale, incepand cu a 8-a zi, Cumparatorul va datora Vanzatorul contravaloarea cheltuielilor de depozitare, contravaloare evaluata conventional si anticipat de catre parti la suma de 0,5% din valoarea Contractului/ zi de depozitare,. Contravaloarea acestor cheltuieli de depozitare trebuie achitata de Cumparator anterior momentului livrarii, urmand ca livrarea sa se faca numai pe baza dovezii achitarii cheltuielilor facuta de catre Cumparator. Daca data livrarii este amanata la intiativa Cumparatorului cu mai mult de 20 de zile calendaristice fata de data livrarii, atunci Vanzatorul are, pe langa dreptul de a-i fi platite cheltuielile de depozitare, si sa considere contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila, avand dreptul sa retina Produsele si sa retina totodata ca penalitate pretul platit pana la acel moment de catre Cumparator.
g. Vanzatorul are totodata dreptul de a efectua livrarea tuturor sau unei parti din Produse inainte de termenele de livrare stipulate in Comanda, fara a prejudicia prevederile  de mai sus care raman aplicabile.
h. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.
i. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile Lipsa unei notificari in termen de 24 de ore de la livrare privind Produsele si Serviciile certifica conformitatea acestora cu comanda facuta. Vazatorul garanteaza cu privire la viciile ascunse ale Produselor, daca aceste vicii sunt communicate in maxim cincisprezece zile de la dat livrarii Produselor


6. RETURNAREA PRODUSELOR
Returnarea produselor se poate face in urmatoarele situatii:
a. Produse ce v-au fost livrate gresit
Daca s-a livrat alt produs decat cel comandat Cumparatorul trebuie sa semnaleze acest lucru in temen maxim de 24 de ore de la livrare pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de Detalio.
b. Produs comandat ce nu are caracteristicile tehnice specificate in formularul de comanda online.
Daca produsul comandat se dovedeste a nu avea caracteristicile tehnice din oferta Detalio, Cumparatorul poate solicita in termen de 24 de ore de la livrare returnarea acestuia pentru inlocuirea cu un produs de valoare similara. Daca Vanzatorul agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vanzator.
c. Produse nefunctionale in primele 24 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari
Daca produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la livrare, Cumparatorul va reclama acest lucru si va putea solicita returnarea produsului numai in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou.

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile majore la livrare, Cumparatorul va  refuza receptia lor.
In toate situatiile de mai sus produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale, in caz contrar returul nefiind acceptat. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului. In cazul neacceptarii sau refuzului returului din motivele mai sus mentionate, produsele vor fi trimise inapoi clientului.
Orice alta situatie pentru care se doreste returnarea produselor trebuie agreata intai cu Vanzatorul care este indrituit la o taxa de 25% din valoarea comenzii si integral costul transportului aferent livrarii si returului si pe care le va retine din sumele incasate.

7. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
a. Pentru nerespectarea obligatiilor de plata la termenele convenite, CUMPARATORUL datoreaza VANZATORULUI penalitati de intarziere de 1% din valoarea contractului, calculate pe zi calendaristica de intarziere. Valoarea penalitatilor poate depasi valoarea debitului principal.
b. In cazul in care CUMPARATORUL intarzie in executarea obligatiei de plata mai mult de 30 de zile de la scadenta acesteia, VANZATORUL are dreptul sa considere Contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara trecere de termen, fara punere in intarziere, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila (pact comisoriu de gradul IV).
VANZATORUL va notifica in scris CUMPARATORUL despre rezolutiunea/ rezilierea Contractului, rezolutiunea/ rezilierea producand efecte de la data emiterii notificarii.
Rezolutiunea/ rezilierea Contractului nu afecteaza curgerea penalitatilor, Cumparatorul ramanand obligat la plata acestora si dupa rezolutiunea/ rezilierea Contractului.
In situatia in care Cumparatorul nu isi respecta obligatia de plata asa cum s-a convenit prin contract, atunci Vanzatorul va notifica in scris CUMPARATORUL despre retinerea sumele incasate de la Cumparator pana in acel moment, cu titlu de despagubiri.
c. In cazul in care VANZATORUL nu-si indeplineste, din culpa sa exclusiva, la scadenta si nici intr-un termen de maxim 30 de zile dupa scadenta obligatia de livrare a Produselor, CUMPARATORUL are dreptul sa rezolutioneze contractul. In acest caz, VANZATORUL va restitui toate sumele primite pana la acel moment de la CUMPARATOR in contul pretului.
d. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru orice daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare.

8.TRANSFERUL RISCURILOR SI A PROPRIETATII
Transferul riscurilor cu privire la produse se transfera de la Vanzator la Cumparator la momentul semnarii Avizului de Expeditie sau AWB-ului prezentat de curier. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor si Serviciilor de la Vanazator la Cumparator are loc la momentul platii integrale a pretului.

9. FORTA  MAJORA
a. Forta Majora este orice imprejurare independenta de vointa partilor, imprevizibila si insurmontabila, intervenita dupa data incheierii prezentului Contract si care impiedica executarea acestuia. Sunt considerate cazuri de Forta Majora, in sensul acestui articol, imprejurari care includ, dar nu se limiteaza la: razboi, revolutie, cutremur, incediu, mari indundatii, aparitia unor dispozitii legale care impiedica executarea Contractului etc.
b. Nici una din Parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor asumate prin prezentul Contract, daca neexecutarea este generata de un caz de Forta Majora, astfel cum aceasta a fost definita la Articolul 11.1 de mai sus.
c. Partea care invoca Forta Majora trebuie sa anunte cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data aparitiei respectivului caz de Forta Majora si sa-i comunice actele doveditoare in cel mult 60 zile calendaristice de la aceeasi data. Prin acte doveditoare se intelege un certificat emis de Camera de Comert si Industrie locala prin care se atesta existenta cazului de Forta Majora.
d. Partea care invoca Forta Majora trebuie sa-i comunice de indata celeilalte parti data incetarii cazului de Forta Majora.
e. In cazul in care Forta Majora si/sau efectele acesteia obliga la suspendarea executarii prezentului Contract pe o perioada mai mare de 60 zile caledaristice, de la data aparitiei cazului de Forta Majora, partile vor stabili de comun acord daca mentin in vigoare prezentul Contract sau daca acesta inceteaza.

10. CLAUZE FINALE
a. Comunicarea cu SC Detalio Accesorii Horeca SRL se poate face prin interactiunea cu siteul Detalio.ro si prin comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact".". Toate instiintarile, solicitarile si comunicarile vor fi facute in scris, in limba romana, si transmise prin email, posta, curier, fax la Sediul legal.
b. Prezentul contract este incheiat in acord cu Legea Romana si este guvernat de Legea Romana.
c. Orice litigiu sau disputa izvorate din interpretarea sau executarea prezentului contract va fi solutionata pe cale amiabila. In cazul in care litigiul sau disputa izvorate intre Parti nu pot fi solutionate pe cale amiabila, acesta vor fi inaintate spre solutionare instantelor judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului
d. Termenii aplicabili Comenzii pot fi modificati numai prin acordul ambelor Parti materializat intr-un Act aditional incheiat in forma scrisa si semnat de reprezentantii autorizati ai ambelor parti.
e. Cesionarea de catre Client a drepturilor si obligatiilor conform Termenilor ce guverneaza Comnda este posibila numai cu acordul prealabil scris al  Vanzatorului si cu incheierea actului aditional corespunzator.

 f. In conditiile in care Cumparatorul este persoana fizica, acesta declara pe propria raspundere ca foloseste echipamentele achizitionate in scopuri comerciale si nu pentru uz casnic.